Nog net voordat Tripodia weer haar deuren moest sluiten, heeft men op vrijdagmiddag nog een borrel kunnen organiseren voor alle vrijwilligers van Tripodia. Zo’n veertig vrijwilligers werden in het zonnetje gezet en kregen na afloop een kerstpakket mee.

Afgelopen jaar was ook voor Tripodia een moeilijk jaar. Veel evenementen werden afgezegd, tegelijkertijd werd er in Tripodia behoorlijk wat geklust. Dat was niet mogelijk zonder de inzet van alle vrijwilligers.

De twee beheerders Theo Heemskerk en Marianne Huitema van Stichting Tripodia zijn heel dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers. Wekelijks komt er een klusteam bij elkaar om allerlei klussen in en rond Tripodia op te pakken. Naast heel wat schilderwerk hebben afgelopen maanden de vrijwilligers ook flink wat werk verzet in koffiecafé de Blije Boon. Dit maatschappelijke project voor de buurt krijgt vorm vanuit een van de zalen van Tripodia. Behalve schilderwerk is er ook een bar gerealiseerd, is er een nieuwe vloer gelegd en de ruimte voorzien van nieuwe elektra en riolering.

Maar naast het klussenteam zijn er ook heel wat vrijwilligers betrokken bij de organisatie van events. Van de pr tot de kaartjesverkoop, barmedewerkers en schoonmakers. Ook bij de wekelijkse activiteiten in Tripodia zijn vrijwilligers betrokken die toezicht houden op de entree en de zalen openen en sluiten. Reden voor de beheerders om een keer per jaar de vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Gelukkig kon dat nog net voor de lockdown.

Momenteel is Tripodia tot 14 januari gesloten. Dat betekent niet dat alle vrijwilligers stil zitten. Op de achtergrond wordt er hard gewerkt om koffiecafé De Blije Boon klaar te krijgen voor de opening, maar ook bepaald onderhouds- en schoonmaakwerk gaat gewoon door.