Heel Hoornes Bakt smaakt naar meer

IMG_6564

Dit keer is TriPodia niet het podium van kleinkunsten maar bakkunsten. Het nationale fenomeen ‘Heel Holland bakt’ krijgt een lokaal tintje op zaterdag 3 september wanneer de bewoners van de Hoornes en omstreken hun lekkerste en mooiste baksels inleveren. Tijdens de week ter bestrijding van de eenzaamheid organiseert TriPodia in samenwerking met het Welzijnskwartier en de winkeliersvereniging Hoornesplein dit heerlijke bakfestijn.   

Groot en klein, jong en oud (van 3 jaar tot 66 jaar) bakt de sterren van de hemel en er worden 23 prachtige en heerlijke taarten ingeleverd. Van notenhart tot prinsessentaart, van biologisch verantwoord tot chocolade-explosie alles is vertegenwoordigd. De jurering door onze eigen Katwijkse Robert (een echte banket bakker) resulteert in twee winnende taarten. De prijs voor de mooiste taart gaat naar de herfsttaart, een redvelvet taart in de vorm van een boomstam met twee paddenstoelen. De Hoofdprijs voor de lekkerste taart gaat naar een slalted Caramel taart gedecoreerd met minimarshmallows.  

Nadat de prijzen zijn uitgereikt worden de taarten aangesneden krijgen alle belangstellenden een gratis kopje koffie met een heerlijk stuk taart na keuze. Er is uiteindelijk nog leuke aanloop en met in en uitlopen worden 60 personen (30 man uiterlijk tegelijk) met een heerlijke versnapering verzorgd. Zo heet TriPodia in deze lastige tijd iedereen toch een smakelijk warm welkom in ons Huis van de Wijk.