Night of the Tributes: Queen

 In

Valentine’s TRIBUTE TO QUEEN
Robby Valentine scoorde begin jaren 90 met zijn debuut single “Over And Over Again”, een gigantische hit. Het titelloze debuut album leverde hem een Zilveren Harp op en succes in Japan. Een droom kwam uit toen zijn grote held Brian May van Queen hem vroeg om het voorprogramma te doen van May’s Duitse solo-tournee in 1993.

Valentine heeft zijn bewondering voor Queen nooit onder stoelen of banken geschoven en de invloed van de Britse groep is dan ook goed te horen in zijn eigen muziek. Dit is voor de Nederlandse- en de Britse Queen fanclub de reden geweest om Valentine meerdere keren op te laten treden op hun beider conventions.

Deze shows hebben geleid tot het uitbrengen van Valentine’s ultieme tribute album van maar liefst 24 Queen nummers. Verwacht niet de zoveelste Queen Tribute met een man in een gele jas met plaksnor. Waar de meeste tribute bands Queen naspelen zoals zij live klonken hoor je op Night of the Tributes de muziek van Queen zoals het op CD staat. Inclusief de door Valentine zelf opgenomen koortjes die zo karakteristiek het Queen geluid vormen.

VOORPROGRAMMA
Voor het optreden van Robby Valentine zal Sweet Lily de zaal alvast opwarmen.
Sweet Lily is opgericht in december 2017 en bestaat louter en alleen uit oude rotten uit de Zuid-Hollandse rockscene: De Noordwijkerhoutse leadzanger/gitarist/toetsenist John Zwaan komt rechtstreeks uit ‘Miracle Dutch Queen Tribute Band’ en zijn stemgeluid heeft dan ook een treffende gelijkenis met die van Freddy Mercury! De Haagse drummer/zanger Chris van Koppen komt eveneens uit deze band. De Rotterdamse sologitarist/zanger Nico Bartelse speelde o.a. in Engine, Lemon Crush en Torekini. De Katwijkse bassist/zanger Eric van den Bosch was van 1977 tot 1989 de frontman van Spirit Licence en van 2004 tot 2017 speelde hij bij popcoverband Driftkickers.

Datumzaterdag 22 februari 2020
Deuren geopend20:00 uur
Aanvang20:45 uur
Einde00:00 uur
Prijs per kaartje€ 18,00
Bestel kaarten viahttps://www.briesaanzee.nl
Recent Posts

Begin met typen en klik op Enter om te zoeken