Rubberen Henkie & the Def Americans

Als opwarmer zal de enige echte band Rubberen Henkie de avond aftrappen. Rubberen Henkie is DE Rubberen Robbie tribute-band uit Leiden.

Er zijn veel Johnny Cash-coverbands in Nederland, maar het is Def Americans die vaak geroemd wordt als de beste Cash band die Nederland rijk is. Op een avond als Night of the Tributes past deze groep dan ook perfect. Een full live band show van deze legendarische muziekheld uit Nashville mag dan ook zeker niet ontbreken. Als je op Night of the Tributes podium staat kan je verwachten dat je ook wel kwaliteits bands voorgeschoteld krijgt. De grote hits van ‘The man in black’ komen allemaal wel voorbij en worden gespeeld in een vrij authentieke uitvoering. De band weet de sound van Johnny Cash goed te benaderen en doordat de zanger de kenmerkende maniertjes van Cash heeft overgenomen, kom de muziek dubbel zo goed over. Het is dan ook Weitering dievooral de show maakt, aangezien de andere bandleden een beetje een fletse houding aannemen.

Halverwege de set haalt Def Americans nog een konijn uit de hoed, wanneer zangeres Kim Wolterink het podium opkomt. Verbazingwekkend hoe dicht zij bij de sound van June Carter komt. Derhalve zijn songs als It Ain’t Me Babe en Jackson een genot om naar te kijken en luisteren. Daarnaast krijgt I’ve Been Everywhere nog een klasse uitvoering. Menig Rock ’n Roll-hart gaat harder kloppen als je de naam Johnny Cash word genoemt. Aangezien de beste man zelf al een tijd lang niet meer onder ons is, is er altijd nog een tribute band waar wij het meemoeten doen.

Def Americans is niet zomaar een tribute band, deze heren en dame uit Eindhoven krijgen het zelfs voor elkaar om het te laten lijken alsof Johnny en June je zelf toezingen. Ze spelen wel met een eigen sausje, maar de stemmen kleuren goed met de muziek ende gitaren klinken behoorlijk goed. Op 11 mei staan ze dan ook op het podium van zalencentrum TriPodia in Katwijk.

Datumzaterdag 11 mei 2019
Deuren geopend20:30 uur
Aanvang20:30 uur
Einde00:00 uur
Prijs per kaartje€ 17,50
Bestel kaarten viahttps://www.briesaanzee.nl
Neem contact met ons op!

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Begin met typen en klik op Enter om te zoeken